Biografie

Ik werd van ‘’kinds-af-aan’’ opgevoed met het beluisteren en draaien van plaatjes van Willie Alberti, Johnny Jordaan, Tom Jones, Engelbert Humperdinck enz. enz. dit alles op een pick-up met ingebouwde speaker, wat was ik blij. Mijn vader bracht mij de passie voor muziek en zingen bij.

Ik stond al vroeg in de schijnwerpers omdat ik op verjaardagen, feestjes of partijtjes altijd wel de muziek verzorgde en iedereen in de juiste stemming wist te brengen. Als er visite bij mijn ouders thuiskwam vroeger stond ik altijd in de kast te zingen, steevast zong ik dan altijd “It’s raining in my heart” van Lee Towers overgens ook nog steeds een grote favoriet van mij.

Vanaf mij 14e jaar was ik DJ op Camping de Wijde Blik in Garderen, dit bouwde zich uit tot vele feesten en partijen. Mijn vader met een Volkswagen bus en aanhanger en ik trokken van feest naar feest om al die enthousiaste mensen te vermaken. Het kon niet gek genoeg een Dj meubel met zwaailichten, belleblaas apparaten, rookmachines en nog veel meer gekkigheid werden opgebouwd, potverdikkie wat was dat een mooie tijd.

Jaren verstreken en de muziek bleef in het bloed, door noodlottige gebeurtenissen waarbij ik mijn broer en niet veel later mijn vader verloor besloot ik een exclusief nummer in te zingen tijdens crematie en plechtigheden. Het schitterende nummer ‘’Without a Friend’’, speciaal door Alex Alberts geschreven en door Tony Le-Roy voorzien van prachtige muziek. Dit liet een enorme indruk achter bij familie en vrienden, die dit nummer dolgraag op een cd zagen verschijnen. Helaas door een aantal gebeurtenissen werd de muziek op een laag pitje gezet en behoorde het uitbrengen van de CD tot mijn hartenwens.

Toch kwam mijn hartenwens uit, familie van mij schreef naar “Hart in Actie’’ en Wendy van Dijk bezorgde mij één van de mooiste dagen in mijn leven. Overvallen door Wendy van Dijk vertrokken wij richting Studio Arnold Muhren om de lang verwachte CD op te gaan nemen. Ik werd daar geweldig bijgestaan door ‘vocal coach’ Gordon. Met nieuw geschreven arrangementen werd het prachtige nummer ‘’Without a Friend’’ nieuw leven ingeblazen.

 

Met de opname van deze nieuwe Cd single heb ik een verbluffend resultaat weten te bereiken. Hierna volgde in 2006 het album “’Zonder jou’’ maar het leven gaat door met 10 hele mooie nummers gezelligheid, emotie en feest met teksten van R.Portegies en B.Koning deze werden zelfs verkocht in Aruba. Na een periode van rust heb ik de muziek gelaten voor wat het was, toch bleef ik zelf wel teksten schrijven en bezig met dat geen in mijn bloed zat, Muziek.

In 2011 nam ik voor het overlijden van mijn vrouw in 2011 de schitterende nummers ‘’Blijf tot de zon je komt halen’’ en ‘’Heb ik vandaag al gezegd dat ik van je hou’’ op om deze tijdens de plechtigheid ten gehore te brengen, ook hier kwamen vele vragen over of dit uit zou komen echter is dit nooit gebeurd. Toch stopte ik niet met schrijven, ik maakte een hele mooie tekst op een melodie van Julio Iglesias “Momentos’’ en nu Anno 2020 is het dan zover.

Een nieuw impuls van mijn carierre staat voor de deur, mijn moeder wordt ouder en slechter en voor dat ze straks niet meer weet wie ik ben of hoe ik heet moest het nu gebeuren. Door heel veel steun, sponsoring en spontaniteit van mensen om mij heen die hier aan hebben meegewerkt, waar ik ze heel dankbaar voor ben. Inmiddels is de CD single klaar inclusief B kant en een schitterende videoclip deze zal in juli 2020 uitkomen.

Ook zullen er dit jaar meerdere stukken uitkomen en ga ik de verloren tijd proberen in te halen.
Blijf mij volgen via mijn Website, Facebook, Instagram, Radio en Tv

Veel liefs en heel veel luisterplezier,

René